Actieagenda

2024
3 t/m 9 maart: Jantje Beton collecteweek

6 april: Ophalen rommelmarkt in de dorpskern van Numansdorp

20 april: Rommelmarkt in de dorpshaven van Numansdorp

4 t/m 26 september: Rabo Clubsupport

14 september: Kinderbingo en pubquiz 

21 september: Start Grote Clubactie 

19 oktober: Herfstmarkt

9 november: Bioscoopavond

2025
15 februari: Spelletjesmiddag

3 t/m 8 maart: Jantje Beton collecteweek

5 april: Ophalen rommelmarkt in de dorpskern van Numansdorp

12 april: Rommelmarkt in de dorpshaven van Numansdorp


 

 

 

Acties

De Driestromengroep heeft net als elke andere vereniging geld nodig. Daarom organiseren we als groep gedurende het jaar meerdere acties. Een aantal van deze vaststaande acties zijn: Jantje Beton, de rommelmarkt in de haven, de herfstmarkt op ons clubgebouw, SponsorKliks en De Grote clubactie. Meer informatie over deze acties vindt u onderaan deze pagina.

Naast deze vaste acties worden ook een aantal losstaande acties georganiseerd. Zo heeft u wellicht al eens gehoord van onze restaurantavonden, de bloembollenactie of de verkoop van kruidnoten.

In het kader hiernaast vindt u de agenda met betrekking tot onze acties. Heeft u vragen of wellicht een initiatief voor een leuke actie voor ons groep? Neem dan gerust contact op met de werkgroep acties via acties@driestromengroep.nl

Actie nieuws
Hieronder vindt u het laatste nieuws met betrekking tot lopende of afgeronde acties:

22 juni 2024 - Het einde van het seizoen en daarmee ook de start van onze zomerkampen komen in zicht. Toch blikken wij stiekem ook alvast vooruit naar het nieuwe seizoen.

Op zaterdag 14 september organiseren wij namelijk weer onze kinderbingo en pubquiz!

De kinderbingo start om 18.30 uur in ons clubgebouw (Veerweg 20 in Numansdorp). Aanmelden is hiervoor niet nodig. We spelen voor €7,50 drie rondes met vele leuke prijzen. 

Aansluitend start voor de volwassenen om 20.30 uur de pubquiz. Teams mogen bestaan uit 2 tot 6 personen. De deelname kost per persoon €10,- en is inclusief één drankje. Aanmelden kan door te mailen naar acties@driestromengroep.nl of door in te schrijven via het Google formulier: https://forms.gle/FZgJtHUUsWFTtQq5A   
Voor de beste teams zijn er weer leuke prijzen te winnen. 

Wij hebben er weer zin in. Tot dan!

18 april 2024 - Zaterdag 20 april is onze rommelmarkt in De Dorpshaven van Numansdorp. De markt is open van 10.00-15.00 uur. We hebben weer ontzettend veel mooie spullen om te verkopen. Daarnaast hebben we een lekker terras op De Volharding, verkopen we weer overheerlijke oliebollen en hamburgers en is dit jaar ook onze loterij weer terug.

Oftewel; zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen!

 

De ophaaldag, onze rommelmarkt én de loterij zouden we niet kunnen organiseren zonder deze sponsoren: De Appelgaard Numansdorp, Restaurant Aqui, Schuringse Heerlijckheid, Cafetaria 't Pandje, Dresswaar & Thee, Dubbelsteyn - de Fonkert - BMW & MINI, Gastrovino De Verleiding, Haar en Baard, Hoeksche Chips, Jenny's mode, Jill Sushi Wok & Grill, JOUW KLEUR, De Kaashoeve, La Femme Beautybar, Restaurant La Stancia Numansdorp, Le Toko, Drogisterij/parfumerie ''Les Deux'', Maria Hoeve Strijen, De-Notenshop, Plus Blaak Numansdorp, Sens uw Slijter Numansdorp, Snijders Woonprofessionals, Soof Stijl, Tea Time Treasure, Ambachtsbakker, Dorst Zonwering, De Koningshoeve, Atexxo Manufacturing B.V., Fietsenmaker Jaap Klein, JanJur, Welkoop van Roon, L.E.S. fashion store, Lex Farjon, Radio Vos, ID-secure en ZHE-New Holland.

25 november 2023 - De grote clubactie zit er voor dit seizoen weer op. Wat hebben onze jeugdleden zich ontzettend hard ingezet. Met elkaar zijn er maar liefst 1951 loten verkocht! Dat betekent echt een topopbrengst! Kopers en verkopers, ontzettend bedankt!

Vandaag zijn de topverkopers per speltak in het zonnetje gezet. Devin Sluis van de Jongenswelpen was de échte topverkoper. Hij verkocht maar liefst 90 loten! Dat verdiende natuurlijk wel een bijzonder bedankje én een mooie vermelding op onze website. Bedankt Devin!

4 september 2023 - Wij doen mee aan de Rabo ClubSupport actie! Vanaf 4 september tot 26 september kunt u, als u Rabobank klant bent, Scouting Driestromengroep steunen! Voor iedere stem ontvangen wij een bijdrage van de Rabobank.
Log in op de site of via de app van Rabobank; onder service vindt u de actie. Als u zoekt op Driestromengroep ziet u zowel de scoutinggroep als het Wachtschip (WDG). U heeft drie stemmen om uit te brengen. U stemt wel op ons toch?

3 september 2023 - Afgelopen vrijdagavond 1 september was het na lang voorbereiden eindelijk tijd om de pubquiz en bingo uit te voeren. Allebei de acties waren een groot succes!
Bij de dorpshaven van Numansdorp stond onze grote tent waarin we rond de 50 enthousiaste kinderen (soms met ouders) hebben mogen ontvangen. We speelden drie rondes en uiteindelijk is ieder kind mét prijsje en een grote glimlach naar huis gegaan.
Na de bingo was het bijna direct tijd voor de pubquiz. Hiervoor hadden maar liefst 15 teams zich aangemeld waarmee het helemaal uitverkocht was. De teams hebben alle kennis getest op het gebied van algemene informatie, topografie, dieren, sprookjes, series/tv en muziek. Uiteindelijk heeft het team 'Remco's Angels' gewonnen.
De prijzen waren gesponsord door De Verleiding, Het Hoeksche Huisje en Tast Toe. Bedankt sponsoren!
We kijken terug op een hele geslaagde avond!

20 juli 2023 - Alle zomerkampen zijn (bijna) achter de rug. Iedereen heeft het weer onwijs naar zijn zin gehad. De speltakken hebben de komende periode vakantie, maar dat betekent natuurlijk niet dat we allemaal stilzitten.
Er komen namelijk in september weer twee leuke evenementen aan. Jullie zijn toch ook wel van de partij?
De posters zijn terug te vinden op onze 'Home' pagina, Facebook en Instagram.

1 april 2023 - Alle spullen zijn opgehaald en staan gesorteerd om op zaterdag 15 april naar de dorpshaven te verhuizen voor onze 26e rommelmarkt in De Dorpshaven van Numansdorp. Zien wij u daar?

27 maart 2023 - De rommelmarkt komt er weer aan! Aanstaande zaterdag 1 april rijden wij vanaf 12.00 uur door de dorpskern van Numansdorp om de spullen op te halen. Denk bij bruikbare spullen aan: werkende elektronica, kleine meubels, woondecoratie, glaswerk, speelgoed, boeken, cd's, dvd's en keukenspullen.
Witgoed, matrassen, videobanden en kapotte spullen nemen wij niet in.
Mocht wij na 15.00 uur nog niet bij u geweest zijn, kunt u bellen naar 06-30780015.
Op het clubgebouw gaan wij de betreffende spullen dan alvast sorteren. Hierbij zoeken wij nog helpen handen. Opgeven kan door te mailen naar acties@driestromengroep.nl 

Noteert u 15 april ook alvast in uw agenda? Dan zal onze jaarlijkse rommelmarkt in de dorpshaven plaatsvinden!

21 januari 2023 - Er staan weer twee leuke activiteiten op onze planning!

Carnavalsbingo
Zaterdagavond 18 februari zal er voor de kinderen van 5 tot 15 jaar op ons clubgebouw een carnavalsbingo plaatsvinden van 18.30 uur tot 19.30 uur. De kinderen mogen hierbij verkleed komen. De kosten voor een bingokaart zijn €5,00. Hiermee spelen de kinderen beide rondes mee. Uiteraard zijn er ook weer leuke prijzen te winnen.
Ook is er de mogelijkheid om iets te eten of te drinken te kopen. Aanmelden voor de bingo mag (maar is niet verplicht) bij de speltakleiding of door een bericht te sturen aan acties@driestromengroep.nl.

Pubquiz
Zaterdagavond 18 februari zal er, na het grote succes van vorig jaar, weer een pubquiz plaatsvinden. Deze pubquiz vindt plaats op ons clubgebouw. Deze avond start om 20.30 uur en zal naar verwachting rond 22.30 uur afgelopen zijn. Om deel te nemen aan de pubquiz stuurt u een e-mail aan acties@driestromengroep.nl.
In dit bericht vermeldt u de naam van het team en de namen van de deelnemers van het team. Per team mogen er maximaal 8 personen deelnemen. De kosten voor de pubquiz zijn €10,- per persoon. Dit is inclusief drinken en wat lekkere versnaperingen deze avond. De aanmeldingen dienen uiterlijk vrijdagavond 17 februari om 18.00 uur bij ons binnen te zijn. Deze pubquiz gaat alleen door bij minimaal vijf deelnemende teams.

 

Wie gaat er dit jaar met een mooie prijs en de eeuwige roem naar huis?

Januari 2023 - Uit Het Kompas:
Met pijn in het hart deelt het bestuur van Scouting Driestromengroep Numansdorp mee dat ze genoodzaakt zijn om per 1 februari 2023 te stoppen met het inzamelen van oud papier in de container bij het clubgebouw aan de Veerweg in Numansdorp. De container zal voor het laatst geledigd worden op zaterdag 21 januari 2023.

Jarenlang kon iedereen zijn oud papier bij hen afgeven. De opbrengst werd gebruikt door de Zeeverkenners voor het onderhoud van hun boten. Zij moesten ook zorgen dat het papier netjes in de container geladen werd. Dit was altijd een leuke opbrengst.
 

‘Maar de laatste jaren, mede doordat particulieren een papierbak hebben, kregen we steeds meer karton aangeleverd, vooral door bedrijven’, aldus het bestuur. ‘Karton levert haast niks op maar vult wel heel snel zodat bijna ieder weekend het karton meters hoog opgestapeld lag naast de container. Wat betekent dat de jeugd een groot deel van de zaterdag bezig was met opruimen van de rotzooi. Doordat de opbrengst heel laag is loont het niet meer de moeite en hebben we besloten om te stoppen met het inzamelen. De laatste dag dat er nog papier ingeleverd kan worden is 21 januari. Daarna alstublieft niet meer,’ verzoekt de scouting.

Jantje Beton

Al sinds 1973 zetten wij ons als scoutingvereniging in voor Jantje Beton. In het begin in Numansdorp en Zuid-Beijerland, maar later alleen in Numansdorp.

Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagendere speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!

Jantje Beton maakt dan ook de financiering mogelijk van typische jeugddoelen zoals speeltuinen. Ook steunt Jantje Beton scoutingverenigingen, waaronder ook onze scoutinggroep.

Opbrengst en doel
De opbrengst van de collecte is vanzelfsprekend voor Jantje Beton, wij mogen als organiserende vereniging echter 50% van het opgehaalde geld houden. Het deel dat wij verdienen, gaat naar de exploitatie van de gebouwen en terreinen.

Zie voor meer informatie de website van Jantje Beton: www.jantjebeton.nl

Rommelmarkt

Wanneer en waar?
De rommelmarkt houden wij ieder jaar in april. Voor de exacte data zie de agenda bovenaan deze pagina. De rommelmarkt is in 1996 met veel succes gestart op het grasveld bij het bejaardenhuis 'De Buitensluis'. Sinds 2008 houden we de rommelmarkt aan de kade van de Dorpshaven te Numansdorp.

Spullen
We halen één of twee weken voor de rommelmarkt bruikbare spullen op in de gehele woonkern van Numansdorp; een groot organisatorisch project, wat gelukkig veel spullen oplevert. Bij het ophalen halen wij geen kapotte spullen, grote meubelen of witgoed op. Het gehele jaar door kunt u spullen brengen, wij hebben daarvoor een kleine groene container aan het pad bij ons clubhuis. Mocht u zeker willen weten of wij aanwezig zijn, dan kunt u bellen naar ons clubhuis 0186-651105 of mail naar de werkgroep acties via acties@driestromengroep.nl.

Opbrengst en doel
De opbrengst van de rommelmarkt gaat voor 100% naar de jeugd van onze vereniging. Bijvoorbeeld voor het kopen van knutselmaterialen, tenten of extraatjes tijdens de kampen.

Grote Clubactie

Sinds 2022 doen wij mee aan de Grote Clubactie. Tijdens deze actie komen onze jeugdleden langs de deuren om loten te verkopen. Met deze actie halen wij ieder jaar een mooi bedrag op. 

Herfstmarkt

Wanneer en waar?
In 2005 zijn wij met de eerste wintermarkt gestart. Inmiddels zijn we overgestapt naar een herfstmarkt. Deze vindt ieder jaar plaats rond de herfstvakantie. Voor de exacte data, zie bovenin onze agenda.
 

Karakter van onze herfstmarkt
De markt kent een gezellig karakter. De nadruk ligt, naast verkoop van gebruikte goederen, ook op de gezelligheid en activiteiten voor de kinderen. Kom zeker langs voor een praatje, een drankje en hapje en misschien vindt u precies waar u al jaren naar op zoek bent!

Opbrengst en doel
De opbrengst van de herfstmarkt komt ieder jaar ten goede aan een vooraf in de groepsraad bepaald doel.

Leuke Jan Stam - Donateurs

Wat is de Leuke Jan Stam?
De Leuke Jan Stam is de naam van onze donateurs. Ook al komen deze niet wekelijks bij elkaar. De donaties komen ten goede aan het jeugdwerk van onze scoutinggroep.

Bent u betrokken bij het vrijwilligerswerk van onze scouting vereniging ‘De Driestromengroep’ in Numansdorp? Word dan nu donateur! Maak vrijwillig € 25,-- over op rekening 34.74.53.228, t.n.v. Stichting Scouting Driestromengroep, o.v.v. donateurs 'Leuke Jan Stam’. Of stuur een mail naar de onze secretaris via secretaris@driestromengroep.nl

Sponsoren of adverteren op onze website

Waarom sponsoring?
De Driestromengroep heeft naast reguliere acties ook de hulp van bedrijven nodig om de jeugd het beste te bieden en haar clubhuis en vloot goed te kunnen onderhouden. Bij sponsoring kunt u denken aan een financiële bijdrage bij een aankoop in materiële zin, een donatie, maar ook het leveren van bijvoorbeeld spelmaterialen, schoonmaakartikelen, verf voor onze vloot of het leveren van een dienst door uw bedrijf. Kortom, mogelijkheden ten over! Wilt u ons graag sponsoren? Neem dan contact op met de penningmeester via penningmeester@driestromengroep.nl

Sponsoring zeilen
Wij bieden bedrijven de mogelijkheid om een zeilenset te sponsoren. Voor de kostprijs van een zeilenset vaart een van onze vletten gegarandeerd 10 jaar met uw bedrijfslogo! Onze vletten varen tijdens het zeilseizoen o.a. op het Hollands Diep en Het Haringvliet.

Adverteren website
Een advertentie op deze website behoort ook tot de mogelijkheden. Vraag een offerte aan via acties@driestromengroep.nl

 

Sponsorlijst

Plus Numansdorp

Monty's - installatiebedrijf

Monty's Installatiebedrijf

Plus Supermarkt Numansdorp

Uw naam?

 

 

 

 

Hier kan ook uw (bedrijfs)naam genoemd worden.

Informeer naar de mogelijkheden via de secretaris.

Contact

Scouting Driestromengroep

Veerweg 20
3281 LX Numansdorp

Webmaster

Vragen over deze website of over de inhoud op deze website? Neem contact op met de webmaster @ driestromengroep.nl
(ook voor vragen over onze ...@driestromengroep mailadressen)© 2016,2020 scouting Driestromengroep