Actieagenda

2022
4 t/m 23 september: Rabo clubsupport

8 oktober t/m 5 november: Grote clubactie

22 oktober: Herfstmarkt op het clubgebouw

5 november: Kinderbingo

2023
18 februari: Kinderbingo en pubquiz

6 t/m 11 maart: Jantje Beton collecteweek

1 april: Ophalen rommelmarkt in de dorpskern van Numansdorp

15 april: Rommelmarkt in de dorpshaven van Numansdorp

24 juni: Barbecueavond

Acties

De Driestromengroep heeft net als elke andere vereniging geld nodig. Daarom organiseren we als groep gedurende het jaar meerdere acties. Een aantal van deze vaststaande acties zijn: Jantje Beton, de rommelmarkt in de haven, de wintermarkt op ons clubgebouw, SponsorKliks en de scoutingloterij. Ook zamelen wij het hele jaar oud-papier in.
Meer informatie over deze acties vindt u onderaan deze pagina.
Naast deze vaste acties worden ook een aantal losstaande acties georganiseerd. Zo heeft u wellicht al eens gehoord van onze restaurantavonden, de bloembollenactie of de verkoop van kruidnoten.

In het kader hiernaast vindt u de agenda met betrekking tot onze acties. Heeft u vragen of wellicht een initiatief voor een leuke actie voor ons groep? Neem dan gerust contact op met de werkgroep acties via acties@driestromengroep.nl

Actie nieuws
Hieronder vindt u het laatste nieuws met betrekking tot lopende of afgeronde acties:

1 april 2023 - Alle spullen zijn opgehaald en staan gesorteerd om op zaterdag 15 april naar de dorpshaven te verhuizen voor onze 26e rommelmarkt in De Dorpshaven van Numansdorp. Zien wij u daar?

27 maart 2023 - De rommelmarkt komt er weer aan! Aanstaande zaterdag 1 april rijden wij vanaf 12.00 uur door de dorpskern van Numansdorp om de spullen op te halen. Denk bij bruikbare spullen aan: werkende elektronica, kleine meubels, woondecoratie, glaswerk, speelgoed, boeken, cd's, dvd's en keukenspullen.
Witgoed, matrassen, videobanden en kapotte spullen nemen wij niet in.
Mocht wij na 15.00 uur nog niet bij u geweest zijn, kunt u bellen naar 06-30780015.
Op het clubgebouw gaan wij de betreffende spullen dan alvast sorteren. Hierbij zoeken wij nog helpen handen. Opgeven kan door te mailen naar acties@driestromengroep.nl 

Noteert u 15 april ook alvast in uw agenda? Dan zal onze jaarlijkse rommelmarkt in de dorpshaven plaatsvinden!

21 januari 2023 - Er staan weer twee leuke activiteiten op onze planning!

Carnavalsbingo
Zaterdagavond 18 februari zal er voor de kinderen van 5 tot 15 jaar op ons clubgebouw een carnavalsbingo plaatsvinden van 18.30 uur tot 19.30 uur. De kinderen mogen hierbij verkleed komen. De kosten voor een bingokaart zijn €5,00. Hiermee spelen de kinderen beide rondes mee. Uiteraard zijn er ook weer leuke prijzen te winnen.
Ook is er de mogelijkheid om iets te eten of te drinken te kopen. Aanmelden voor de bingo mag (maar is niet verplicht) bij de speltakleiding of door een bericht te sturen aan acties@driestromengroep.nl.

Pubquiz
Zaterdagavond 18 februari zal er, na het grote succes van vorig jaar, weer een pubquiz plaatsvinden. Deze pubquiz vindt plaats op ons clubgebouw. Deze avond start om 20.30 uur en zal naar verwachting rond 22.30 uur afgelopen zijn. Om deel te nemen aan de pubquiz stuurt u een e-mail aan acties@driestromengroep.nl.
In dit bericht vermeldt u de naam van het team en de namen van de deelnemers van het team. Per team mogen er maximaal 8 personen deelnemen. De kosten voor de pubquiz zijn €10,- per persoon. Dit is inclusief drinken en wat lekkere versnaperingen deze avond. De aanmeldingen dienen uiterlijk vrijdagavond 17 februari om 18.00 uur bij ons binnen te zijn. Deze pubquiz gaat alleen door bij minimaal vijf deelnemende teams.

Wie gaat er dit jaar met een mooie prijs en de eeuwige roem naar huis?

Januari 2023 - Uit Het Kompas:
Met pijn in het hart deelt het bestuur van Scouting Driestromengroep Numansdorp mee dat ze genoodzaakt zijn om per 1 februari 2023 te stoppen met het inzamelen van oud papier in de container bij het clubgebouw aan de Veerweg in Numansdorp. De container zal voor het laatst geledigd worden op zaterdag 21 januari 2023.

Jarenlang kon iedereen zijn oud papier bij hen afgeven. De opbrengst werd gebruikt door de Zeeverkenners voor het onderhoud van hun boten. Zij moesten ook zorgen dat het papier netjes in de container geladen werd. Dit was altijd een leuke opbrengst.

‘Maar de laatste jaren, mede doordat particulieren een papierbak hebben, kregen we steeds meer karton aangeleverd, vooral door bedrijven’, aldus het bestuur. ‘Karton levert haast niks op maar vult wel heel snel zodat bijna ieder weekend het karton meters hoog opgestapeld lag naast de container. Wat betekent dat de jeugd een groot deel van de zaterdag bezig was met opruimen van de rotzooi. Doordat de opbrengst heel laag is loont het niet meer de moeite en hebben we besloten om te stoppen met het inzamelen. De laatste dag dat er nog papier ingeleverd kan worden is 21 januari. Daarna alstublieft niet meer,’ verzoekt de scouting.

November 2022 - Dit jaar hebben wij voor het eerst meegedaan met de grote clubactie. Wat was dit een groot succes! We hebben met deze actie ruim €3600,- opgehaald. Dat is echt een waanzinnig groot bedrag en daar zijn wij dan ook echt heel trots op! Bedankt allemaal!

20 oktober 2022 - Na het grote succes van onze eerste kinderbingo eerder dit jaar, willen we dit graag met jullie nog een keer doen. Daarom organiseren wij zaterdag 5 november onze twee kinderbingo! De bingo zal dit keer plaatsvinden op ons clubgebouw. De deuren gaan open om 18.00 uur. Om 18.30 uur start onze eerste ronde en rond 19.15 uur start onze tweede ronde. Per ronde kost een bingokaart €2,00. De kaarten zijn aan de deur te koop.
Ook zorgen we dat er wat lekkers te snoepen en te drinken zal zijn. Zien we jullie dan?

15 oktober 2022 - Staat zaterdag 22 oktober al in uw agenda? Dan vindt onze jaarlijkse herfstmarkt plaats op het clubgebouw. U bent van 10.00 uur tot 15.00 uur van harte welkom voor mooie tweedehandsspullen, lekkere hamburgers en overheerlijke andere producten. Zien wij u dan?

9 april 2022 - Wat was onze rommelmarkt een succes! Het is de hele dag droog gebleven en we hebben zelfs nog langere tijd van de zon mogen genieten. Het was weer ontzettend druk en leuk om iedereen weer als vanouds te zien. We hebben met elkaar ruim €6000,- opgehaald. Wij kijken tevreden terug op deze mooie dag. Bedankt!

21 maart 2022 - Onze jaarlijkse (25ste!) rommelmarkt komt er weer aan! Deze rommelmarkt zal plaatsvinden op zaterdag 9 april van 10.00 uur tot 15.00 uur. Wij zijn heel blij dat dit eindelijk weer door kan gaan, want naast een gezellige dag brengt deze dag ook altijd een mooi geldbedrag op voor onze groep. Dat kunnen we na twee jaar vrijwel geen extra inkomsten door acties extra goed gebruiken.

Het is altijd een flinke organisatie om deze rommelmarkt te organiseren en hierbij kunnen wij dan ook zeker veel helpende handen gebruiken. Denk hierbij tijdens onze ophaaldag op 2 april aan het ophalen van spullen in de dorpskern of het sorteren van spullen op het clubgebouw. Tijdens de rommelmarkt zoeken wij mensen die willen helpen opbouwen, afbreken en/of overdag een kraampje willen bemannen.
Mocht u op één van bovenstaande manieren kunnen bijdragen aan onze rommelmarkt horen wij dit graag zodat wij een totaaloverzicht kunnen maken. Én vele handen maken licht werk! U kunt mailen naar acties@driestromengroep.nl met hierin wat uw bijdrage kan zijn.

12 maart 2022 - Vandaag is de jaarlijkse collecteweek voor Jantje Beton geëindigd. We hebben ruim €2000,- opgehaald! Dit is een recordhoogte voor ons! Bedankt aan alle collectanten en donateurs!

7 maart 2022
- Vandaag start de jaarlijkse collecteweek voor Jantje Beton! Ieder jaar nemen we hier als groep aan deel. We zamelen geld in om onder andere speeltuinen door het hele land aan te leggen. Ook is de helft van de opbrengst direct voor onze eigen groep. Een echt win-win situatie! Heeft u de collectant gemist? Via de volgende website kunt u alsnog doneren: jantjebeton.digicollect.nl/scouting-driestromengroep-numansdorp
We hopen weer op een mooie opbrengst!

Februari 2022 - Afgelopen februari hebben wij een online bingo én online pubquiz gehouden. Dit was allebei een groot succes! De kinderen hebben genoten van de bingo en hebben aangegeven dat we dit vaker mogen organiseren. Ook de pubquiz was een groot succes met uiteindelijk het team 'Team CWO' als winnaar. Met deze avond hebben we ruim €450,- opgehaald voor de groep. Bedankt!


Januari 2022 -Schrijf zaterdagavond 19 februari maar groot in uw agenda! Wij organiseren deze avond een bingo voor kinderen van 5 tot en met 15 jaar én een pubquiz voor iedereen boven de 16 jaar.
Beide activiteiten zullen online plaatsvinden. Hieronder vindt u meer informatie over beide activiteiten.

Bingo
De bingo is op zaterdag 19 februari van 18.30 - 19.30 uur. Om deel te nemen aan de bingo kunt u op zaterdag 12 februari of op zaterdag 19 februari van 11.00 uur tot 13.00 uur een bingokaart kopen in ons gebouw (Veerweg 20 in Numansdorp). Hier vragen wij u om een aanmeldformulier in te vullen met hierop de naam van uw kind, de leeftijd en een e-mailadres waar wij de link van de livestream naar toe kunnen mailen.
De kosten voor een bingokaart zijn €4,00. Deze dient u direct contant te betalen.
De exacte ‘spelregels’ zullen tijdens de avond via de livestream worden verteld.

Pubquiz
De pubquiz is op zaterdag 19 februari van 20.30 tot 22.30 uur. Om deel te nemen aan de pubquiz stuurt u een e-mail aan acties@driestromengroep.nl
In dit bericht vermeldt u de naam van jullie team, de namen van de deelnemers van het team en een e-mailadres waar wij de link van de livestream naar toe kunnen mailen.
De kosten voor de pubquiz zijn €12,50 per team. Deze kosten én de aanmelding dienen uiterlijk zaterdag 19 februari om 15.00 uur bij ons binnen te zijn. Dit kan door het bedrag over te maken op NL19RABO 0347453228 t.n.v. De Drie Stromengroep. Vermeld hierbij de naam van jullie team.
Deze pubquiz gaat alleen door bij minimaal vijf deelnemende teams.

Voor eventuele vragen kunt u mailen naar acties@driestromengroep.nl

Januari 2022 - Onze jaarlijkse Jantje Beton collecte komt er weer aan! We mogen van maandag 7 maart tot en met zaterdag 12 maart collecteren in heel Numansdorp én maar liefst 50% van de opbrengst is voor onze eigen groep. Heeft u nog een momentje over en wilt u ons helpen met deze collecte? Mail dan uw (eventuele) voorkeursstraten naar acties@driestromengroep.nl en wij nemen contact met u op.

Update januari 2022 m.b.t rommelmarkt - Wij zamelen weer materialen in voor onze rommelmarkt. U kunt terecht in onze hiervoor bestemde rommelmarktcontainer. Deze container staat voor ons hek aan de Veerweg 20.
Wij zamelen geen videobanden, koelkasten, witgoed, bankstellen of andere grote meubelen in.

Jantje Beton

Al sinds 1973 zetten wij ons als scoutingvereniging in voor Jantje Beton. In het begin in Numansdorp en Zuid-Beijerland, maar later alleen in Numansdorp.

Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagendere speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!

Jantje Beton maakt dan ook de financiering mogelijk van typische jeugddoelen zoals speeltuinen. Ook steunt Jantje Beton scoutingverenigingen, waaronder ook onze scoutinggroep.

In 2022 hebben we zelfs een recordopbrengst van maar liefst €2000,-!

Collectanten
Uiteraard mogen onze jeugdleden nog niet alleen collecteren, waardoor hierbij ook zeker de hulp van ouders, verzorgers en andere vrijwilligers wordt gevraagd. Heeft u interesse in het collecteren? Dan kunt u een bericht sturen aan acties@driestromengroep.nl en in dit bericht ook uw eventuele voorkeursstraten doorgeven.

Opbrengst en doel
De opbrengst van de collecte is vanzelfsprekend voor Jantje Beton, wij mogen als organiserende vereniging echter 50% van het opgehaalde geld houden. Het deel dat wij verdienen, gaat naar de exploitatie van de gebouwen en terreinen.

Zie voor meer informatie de website van Jantje Beton: www.jantjebeton.nl

Rommelmarkt

Wanneer en waar?
De rommelmarkt houden wij ieder jaar in april. Voor de exacte data zie de agenda bovenaan deze pagina. De rommelmarkt is in 1996 met veel succes gestart op het grasveld bij het bejaardenhuis 'De Buitensluis'. Sinds 2008 houden we de rommelmarkt aan de kade van de Dorpshaven te Numansdorp.

Spullen
We halen een week voor de rommelmarkt bruikbare spullen op in de gehele woonkern van Numansdorp; een groot organisatorisch project, wat gelukkig veel spullen oplevert. Bij het ophalen hebben wij liever geen kapotte spullen of witgoed. Deze spullen halen wij dan ook niet op! Het gehele jaar door kunt u spullen brengen, wij hebben daarvoor een kleine groene container aan het pad bij ons clubhuis. Mocht u zeker willen weten of wij aanwezig zijn, dan kunt u bellen naar ons clubhuis 0186-651105 of mail naar de werkgroep acties via acties@driestromengroep.nl.

Opbrengst en doel
De opbrengst van de rommelmarkt gaat voor 100% naar de jeugd van onze vereniging. Bijvoorbeeld voor het kopen van knutselmaterialen, tenten of extraatjes tijdens de kampen.

Loterij

Al enige jaren doen wij enthousiast mee aan de Scouting Nederland loterij. De opbrengst wordt ieder jaar groter en het enthousiasme van de kinderen groter!

Vanaf het jaar 2022 is deze loterij vervangen door de Grote Clubactie. Meer informatie kunt u vinden op hun website.

Herfstmarkt

Wanneer en waar?
In 2005 zijn wij met de eerste wintermarkt gestart. Inmiddels zijn we overgestapt naar een herfstmarkt. Deze vindt ieder jaar plaats rond de herfstvakantie. Voor de exacte data, zie bovenin onze agenda.

Karakter van onze herfstmarkt
De markt kent een gezellig karakter. De nadruk ligt, naast verkoop van gebruikte goederen, ook op de gezelligheid en activiteiten voor de kinderen. Kom zeker langs voor een praatje, een drankje en hapje en misschien vindt u precies waar u al jaren naar op zoek bent!

Opbrengst en doel
De opbrengst van de herfstmarkt komt ieder jaar ten goede aan een vooraf in de groepsraad bepaald doel.

Leuke Jan Stam - Donateurs

Wat is de Leuke Jan Stam?
De Leuke Jan Stam is de naam van onze donateurs. Ook al komen deze niet wekelijks bij elkaar. De donaties komen ten goede aan het jeugdwerk van onze scoutinggroep.

Bent u betrokken bij het vrijwilligerswerk van onze scouting vereniging ‘De Driestromengroep’ in Numansdorp? Word dan nu donateur! Maak vrijwillig € 25,-- over op rekening 34.74.53.228, t.n.v. Stichting Scouting Driestromengroep, o.v.v. donateurs 'Leuke Jan Stam’. Of stuur een mail naar de onze secretaris via secretaris@driestromengroep.nl

SponsorKliks

Zonder extra kosten online winkelen én onze groep steunen? Dat kan met SponsosKliks!

Sponsorkliks betaalt namelijk per aankoop op veel bekende webwinkels zoals Bol.com en Coolblue een commissie aan ons uit. Het kost u niets, maar levert ons dus vrij eenvoudig een extra zakcentje uit. Het enige dat u hoeft te doen is via deze link uw webwinkel te selecteren en zonder extra kosten uw bestelling doen.

sponsor onze vereniging!

Sponsoren of adverteren op onze website

Waarom sponsoring?
De Driestromengroep heeft naast reguliere acties ook de hulp van bedrijven nodig om de jeugd het beste te bieden en haar clubhuis en vloot goed te kunnen onderhouden. Bij sponsoring kunt u denken aan een financiële bijdrage bij een aankoop in materiële zin, een donatie, maar ook het leveren van bijvoorbeeld spelmaterialen, schoonmaakartikelen, verf voor onze vloot of het leveren van een dienst door uw bedrijf. Kortom, mogelijkheden ten over! Wilt u ons graag sponsoren? Neem dan contact op met de penningmeester via penningmeester@driestromengroep.nl

Sponsoring zeilen
Wij bieden bedrijven de mogelijkheid om een zeilenset te sponsoren. Voor de kostprijs van een zeilenset vaart een van onze vletten gegarandeerd 10 jaar met uw bedrijfslogo! Onze vletten varen tijdens het zeilseizoen o.a. op het Hollands Diep en Het Haringvliet.

Adverteren website
Een advertentie op deze website behoort ook tot de mogelijkheden. Vraag een offerte aan via acties@driestromengroep.nl

 

Sponsorlijst

Plus Numansdorp

Monty's - installatiebedrijf

VanRennes - installatiebedrijfMonty's Installatiebedrijf

Plus Supermarkt Numansdorp

SponsorKliks club 5209

club 5209 Driestromengroep

Van Rennes

elektrotechniek Van Rennes

Jantje Beton

Uw naam?

hier kan ook uw (bedrijfs)naam genoemd worden.

Informeer naar de mogelijkheden via de secretaris.

Contact

Scouting Driestromengroep

Veerweg 20
3281 LX Numansdorp

Webmaster

Vragen over deze website of over de inhoud op deze website? Neem contact op met de webmaster @ driestromengroep.nl
(ook voor vragen over onze ...@driestromengroep mailadressen)© 2016,2020 scouting Driestromengroep