Agenda Zeeverkenners &
Wilde vaart

 

Seizoen 2023-2024
Hieronder worden per maand de afwijkende opkomsten vermeld. De andere zaterdagen zijn er reguliere opkomsten.

September
1 t/m 3 - Regionale zeilwedstrijden 

16 - Overvliegen

 

Oktober

Geen bijzonderheden

 

November
4 - Boten uit het water

18 - Sinterklaas intocht

 

December

16 - Kerstdiner
16 - Hulp ouders bij het onderhoud van 12.00 - 13.30 uur

23 - Geen opkomst

30 - Geen opkomst

 

Januari

13 - Nieuwjaarsinstuif
20 - Hulp ouders bij het onderhoud van 12.00 - 13.30 uur

27 - Hulp ouders bij het onderhoud van 12.00 - 13.30 uur

 

Februari

10 - Hulp ouders bij het onderhoud van 12.00 - 13.30 uur
24 - Hulp ouders bij het onderhoud van 12.00 - 13.30 uur

 

Maart
9Hulp ouders bij het onderhoud van 12.00 - 13.30 uur

15 t/m 17 - Winterkamp
16 - Hulp ouders bij het onderhoud van 12.00 - 13.30 uur

30 - Boten in het water

 

April

6 - Ophalen rommelmarkt

20 - Rommelmarkt

27 - Geen opkomst

 

Mei

4 - Dodenherdenking

25 - Opkomst in de ochtend

 

Juni

Geen bijzonderheden

 

Juli

20 t/m 27 - Zomerkamp
In de zomervakantie hebben we gewoon opkomst.

Facebookpagina Zeeverkenners

facebookpagina zeeverkenners

Loodsen

Onze stam heet ´De Lange Jan´
Nadat je bij de zeeverkenners hebt gezeten (tot je 18e levensjaar) ga je naar de loodsen. Bij de loodsen heb je geen leiding meer maar een mentor die de loodsen bijstaat en adviseert. Je kunt dus zelf het programma invullen. Wij zeilen op zaterdagmiddag van 13.30 uur tot een uurtje of 5 en daarna doen we gezellig een pilsje op de bar. Onze vloot bestaat momenteel uit 2 stalen kajuit zeilboten van 8 meter lang, en een lelievlet. Ook kun je je eigen kampen plannen (onder andere de zeilwedstrijden in Zevenbergen). In de winter moeten de boten worden onderhouden.

Om wat geld te verdienen helpen we elk jaar mee met de rommelmarkt.
Wil je informatie over de loodsen? Mail dan naar de loodsenstam:
loodsen@driestromengroep.nl

Zeeverkenners & Wilde vaart

Wie zijn de zeeverkenners?
De zeeverkenners vormen een groep van jongens en meiden van 13 tot en met 17 jaar die iedere zaterdagmiddag bij elkaar komen. De zeeverkennersgroep is een waterwerk speltak waarbij zeilen en andere spelen op en rond het water het belangrijkste thema zijn. Het programma van een zeeverkennerjaar is te onderscheiden in twee delen te weten een zomer- en een winterseizoen.

Wie zijn de Wilde vaart?
De wiva (Wilde vaart) is een groep jongens en meisjes van 17 en 18 jaar die in feite de zeeverkenners zijn ontgroeid maar nog te jong voor de loodsen zijn, Het grote verschil ten opzichte van de zeeverkenners is dat de wiva ernaar streeft zoveel mogelijk zelfstandig te zijn en te ondernemen. De activiteiten van de wiva staan, net als bij de zeeverkenners in het teken van het water, maar kunnen exclusiever en uitdagender zijn omdat de wiva ten slotte ouder en verder ontwikkeld is. De wiva wordt geacht zelf een programma te draaien, maar gaan bijvoorbeeld wel mee met alle kampen van de zeeverkenners.

Zomeractiviteiten
In het zomerseizoen is een zeeverkenner vooral op en rond het water te vinden. De zeeverkennersgroep beschikt over zes lelievletten waarmee in het zomerseizoen fanatiek gezeild wordt. Een vlet wordt bemand door minstens 4 zeeverkenners en wordt geleid door de bootsman die geholpen wordt door een kwartiermeester. Samen zijn deze verantwoordelijk voor het reilen en zeilen aan boord.

Veiligheid op het water
De zeeverkenners uit Numansdorp varen in het zomerseizoen voornamelijk op het Hollandsch Diep en het Haringvliet. Een uniek stuk open water waar fantastisch gezeild kan worden. Het water moet echter niet onderschat worden, hiervoor worden de zeeverkenners gedurende de zeeverkennerperiode opgeleid tot een gediplomeerd CWO zeiler.

De kampen
Hoogtepunten zijn de jaarlijks terugkerende zeilkampen als het zomerkamp en het pinksterkamp. Hiernaast doen wij jaarlijks mee aan de regionale scouting zeilwedstrijden en indien geplaatst aan de landelijke scouting zeilwedstrijden.

Winteractiviteiten
In het winterseizoen worden de vletten het water uit gehaald voor het nodige jaarlijkse onderhoud. In deze periode wordt er hard gewerkt om de boot weer in een goede staat te krijgen voor het volgende zomerseizoen. Naast het onderhoud van de vletten worden er andere activiteiten georganiseerd zoals droppingen, excursies en de kerstviering. Tevens zal in deze periode een theoriecursus worden aangeboden voor het diploma CWO.

De opkomsten
De opkomsten van de zeeverkenners zijn op zaterdagmiddagen in de zomerperiode van 13:30 uur tot 17:00 uur en in de winterperiode van 14:00 uur tot 17:00 uur.

De leiding
Het huidige leidingteam van de zeeverkenners bestaat heeft ruime ervaring met leidinggeven en zijn ervaren op en rond het water. Graag zouden wij dit team uitbreiden met een aantal personen, zodat wij het programma optimaal kunnen aanbieden. Indien deze uitdaging als vaste zaterdagmiddag vulling u aanspreekt kunt u contact opnemen met de leiding.

Zeeverkenner worden?
In principe kan iedereen vanaf 13 jaar lid worden van de zeeverkenners. Gedurende het hele jaar kun je eens komen kijken of het je iets lijkt. Wel vragen we je om even van te voren contact op te nemen.

Voor meer informatie over de zeeverkenners van Scouting Driestromengroep Numansdorp kun je altijd contact opnemen met de zeeverkennersleiding door een e-mail te sturen naar zeeverkenners@driestromengroep.nl

Contact

Scouting Driestromengroep

Veerweg 20
3281 LX Numansdorp

Webmaster

Vragen over deze website of over de inhoud op deze website? Neem contact op met de webmaster @ driestromengroep.nl
(ook voor vragen over onze ...@driestromengroep mailadressen)







© 2016,2020 scouting Driestromengroep