Agenda padvindsters

Lees hier binnekort meer!

Padvindsters

Wie zijn de padvindsters?

De padvindsters is een groep meiden van 10 t/m 13 jaar oud. Samen doen ze op vrijdagavond (van 19:00 tot 21:00 uur) de leukste dingen!

Activiteiten

Iedere Padvindster ontwikkelt haar eigen talenten. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Appeltaart of koekjes bakken, spelletjes spelen, marshmallows en broodjes bakken op je eigen vuurtje, torens bouwen van touw en hout (maar ook een schommel of kabelbaan), zeilen, zingen, kamperen onder een zeiltje, toneel spelen, boogschieten. Kortom, allemaal leuke activiteiten die jij niet mag missen!

Daarnaast is er natuurlijk genoeg tijd om lekker met elkaar te kletsen en andere leuke uitdagende dingen te doen. Padvindsters zijn nieuwsgierig naar hun omgeving. Geen beter leven dan buitenleven. Bij de Padvindsters ontdek je de wereld om je heen. En daar leer je van. Je verlegt steeds je grenzen op een avontuurlijke manier. Je leert je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Je weet hoe je uitdagingen moet aanpakken.

De ploegen

De groep is opgedeeld in kleinere groepen (ploegen) met elk een ploegleidster (PL) en een Assistent Ploegleidster (APL). In een ploeg leer je van elkaar. De een is een kei in het navigeren met kaart en kompas, de ander heeft binnen vijf minuten het vuur branden.

De kampen

Een keer paar jaar hebben we weekendkamp (meestal rond oktober-november) met ons wachtschip de Volharding of in het clubhuis. Zo’n weekend begint op vrijdagavond en is zondagmiddag weer afgelopen (zie ook zomerkamp).

De leiding

Zonder leiding geen padvindstersspeltak. De leiders zijn eigenlijk de reisleiders van jouw ontdekkingsreis. Ze laten je zien hoe het moet. Ze wijzen je de weg. Ze maken jouw avontuur mogelijk. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Dat er tenten zijn. Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen. Dat het veilig is wat jullie doen. Op dit moment bestaat het team uit vier mensen, uiteraard willen we het team graag uitbreiden. Voor meer informatie kun je bellen met de leiding op vrijdagavond: 0186651105.

Padvindster worden?

Heb je interesse en wil je graag meer weten, dan ben je van harte welkom om te komen kijken en met ons mee te doen. Neem van tevoren wel even contact op over het programma, want het kan zijn dat we er niet zijn of dat we op een andere tijd aanwezig zijn. Neem contact met ons op via padvindsters @ driestromengroep.nl

kinderen jeugd psycholoog hoeksche waard