Agenda Verkenners

Binnenkort is deze agenda gevuld

Verkenners

Wie zijn de verkenners?

Wist jij dat een kompas altijd naar het Noorden draait? En weet jij hoe je een schootsteek moet maken of hoe je nat hout brandend krijgt? Dit kun je allemaal leren bij de Verkenners. De Verkenners zijn jongens van 10 tot 13 jaar die op vrijdagavond van 18.45 tot 20.45 uur bij elkaar komen om de echte scoutingtechnieken (het echte survivallen) te leren.

Activiteiten

Naast het maken van vuur, het leren om gaan met kaart en kompas en het bouwen van torens van balken en touw (=sjorren) doen we natuurlijk nog veel meer bij de Verkenners. Wat dacht je van een potje trefbal of slagbal, een groot bosspel of gewoon een gezellig kampvuurtje maken om daarboven popcorn of een broodje klaar te maken.

De kampen

Twee keer per jaar gaan we een weekend op kamp en één keer per jaar een hele week op zomerkamp. Tijdens het zomerkamp kamperen we in een stuk bos, zonder enige luxe. We slapen in tenten, koken op houtvuur, water komt er uit een pomp en de wc heet HUDO, maar hoe die eruit ziet houden we geheim . Het echte survivallen dus….

Nu lijkt het heel veel werk zo’n kamp, maar door een goede samenwerking in je groepje (dat noemen wij een patrouille) heb je het zo voor elkaar. Samen doen jullie het “kamphuishouden”, maar met elkaar een vlot bouwen is ook samenwerken. Je ziet het bij de Verkenners zijn we van alle markten thuis.

Verkenner worden?

Wil je een keer komen kijken bij de Verkenners of wil je meer informatie stuur dan even een e-mail naar verkenners(at)driestromengroep.nl of bel op vrijdagavond even naar ons clubhuis 0186-651105.

En wie weet ga jij dit jaar met ons mee op zomerkamp!

advies jeugd kinderen school