Actieagenda

2018

5 t/m 10 maart Jantje Beton

27 maart t/m 10 april RABO clubkas stemactie

7 april 2018 ophaaldag rommelmarkt

14 april 2018 rommelmarkt - Dorpshaven

Actie nieuws

Jantje Beton collecte 5 tot 10 maart - Collectanten gezocht, zie deze informatie; Briefvoorbeeld Jantje Beton 2018.pdf, voor een kleine wijk in Numansdorp.

Rabobank Clubkasactie 27 maart tot 10 april - Stem op onze club bij Rabobank Clubkas Campagne. Rabobank Het Haringvliet zet elk jaar de Rabobank Clubkas Campagne in als dé manier voor vereniging en stichtingen om geld in te zamelen voor hun clubkas. Ook onze club doet mee aan de clubkasactie van de Rabobank. Help jij onze clubkas aan te vullen?
Stemmen nodig
Leden van Rabobank Het Haringvliet kunnen in 2018 tussen 27 maart en 10 april stemmen op de club, die naar hun idee een extraatje verdient. Elk lid mag drie stemmen uitbrengen, waarvan maximaal 2 op dezelfde club. Hoe meer leden van de bank op onze club stemmen, hoe hoger het bedrag dat de Rabobank dit najaar op onze rekening stort.
Dus stem op ons!
Steun onze clubkas
Ben jij klant bij en ook lid van Rabobank Het Haringvliet? Stem dan eind maart op onze club en steun daarmee onze clubkas! Als lid krijg je rond 27 maart een stemcode toegestuurd van de Rabobank. Hiermee kun je op onze club stemmen via www.rabobank.nl/hhv.
Wil je meer weten over de Clubkas Campagne of over het lidmaatschap van Rabobank Het Haringvliet? Kijk dan op www.rabobank.nl/hhv.

Wintermarkt- De markt was een gezellig dag met zeer veel aanloop. De winst komt ten goede van het jubileumjaar.

Bloembollenactie- De bloembollenactie is dankzij de inspanning van onze jeugdleden een succes geworden; Rond de 1250,- mochten wij als winst bijschrijven. Alle verkopers enorm bedankt.

Rommelmarkt- affiche 2017.pdf

De rommelmarkt 2017 bracht een resultaat op van ruim 6000,- en daar zijn we heel erg blij mee. Het geld wordt in eerste instantie gebruikt voor de opkomsten van de jeugdleden. Hierdoor komt het direct op de meest essentiele plaats van onze vereniging. Het overige gaat voor dit jaar gebruikt worden voor het weer up-to-date houden van onze tentenarsenaal en het financieel sluitend maken van de vloerrenovatie. Iedereen bedankt voor de inzet!

Verkopers/hulp: voor de opbouw en verkoop zoeken we altijd veel extra handen. Meldt u aan via ons actiesmailadres (acties @ driestromengroep .nl). Ouderbrief Rommelmarkt2017.pdf

Op 28 oktober houden wij onze herfstmarkt op ons eigen terrein / eigen clubhuis aan de Veerweg 20, op 14 april 2018 is het weer zover; de jaarlijkste grote lentemarkt aan de Dorpshaven TOT DAN. 

Spullen kunt u het gehele jaar door achter laten in onze container aan de Veerweg 20. 

Wij willen niet: videobanden, koelkasten, ander witgoed, bankstellen en grote meubelen.

Graag: alle andere verkoopbare spullen. Zie ook onze ophaalflyer: febr2017 folder rommelmarkt.pdf

Jantje Betoncollecte - vanaf 10 januari 2017 tot en met zaterdag 25 februari liepen wij voor de collecte Jantje Beton. Een goed doel, waarbij een deel van de opbrengst direct gebruikt wordt voor onze eigen jeugd. Totaal heeft deze actie ons zo'n 1300 euro opgeleverd.

Vloersponsors - Inmiddels is de renovatie afgerond en hebben we een schitterende vloer. We zijn hier erg blij mee. Bedankt iedereen die hieraan een steentje/centje heeft bijgedragen.


Waarom acties?

De Driestromengroep heeft net als elke andere vereniging geld nodig. Daarom organiseren we als groep enkele actie's, zoals de jaarlijkse collecte van Jantje Beton, een rommelmarkt, een wintermarkt en een loterij. Voor meer informatie over deze acties zie het kader links!

Wie, hoe en wat?

De opzet van de acties is telkens anders. Elke actie wordt gedragen door een andere groep mensen, zoals jeugdleden, ouders en/of leiding. Hierdoor is het goed te doen en gaan we elke actie weer fris tegemoet! We streven ernaar onze jeugdleden, hun ouders en onze eigen vrijwilligers niet het gevoel te geven, dat ze alleen maar met acties bezig zijn. Vanzelfsprekend kunnen we nooit zonder acties overleven.

Heeft u vragen over onze acties? Neem dan gerust contact op met dewerkgroep acties via acties @ driestromengroep.nl

Jantje Beton

In 2017 bracht de collecte een bedrag van rond de 1300,- op; een fantastisch resultaat!

Het actiejaar begint altijd in maart met de Jantje Beton collecte. In 1973 hebben wij als groep de organisatie hiervan op ons genomen voor de kernen Numansdorp en Zuid-Beijerland, sinds enkele jaren collecteren wij alleen in Numansdorp.

In 2018 komen we zeker weer langs met onze collectebus!

Collectanten:

We gaan er bij deze actie vanuit dat deze vooral door de ouders van onze jeugdleden gedragen wordt. U kunt zich aanmelden bij de werkgroep acties, en uiteraard aangeven welke straat of wijk u bij voorkeur wilt lopen!

Opbrengst en doel:

De opbrengst van de collecte is vanzelfsprekend voor Jantje Beton, wij mogen als organiserende vereniging echter 50% van het opgehaalde geld houden. Het deel dat wij verdienen, gaat naar de exploitatie van de gebouwen en terreinen.

Zie voor meer informatie de website van Jantje Beton.Rommelmarkt

Wanneer en waar?

De rommelmarkt houden wij ieder jaar in april. De rommelmarkt is in 1996 met veel succes gestart op het grasveld bij het bejaardenhuis 'De Buitensluis'. Sinds 2008 houden we de rommelmarkt aan de kade van de Dorpshaven te Numansdorp. In 2016 had de markt een mooie opbrengst van 5777,-

Iedereen bedankt voor de inzet. Speciaal noemen we de Ambachtsbakker uit Numandorp voor het goedkoop aanleveren van het oliebollenbeslag. Punten ter verbetering zijn altijd welkom via het acties@... mailadres. Wij zijn heel blij met mensen die mee willen helpen bij onze volgende markt in2017.

Spullen:

We halen een week voor de markt bruikbare spullen op in de gehele woonkern van Numansdorp; een groot organisatorisch project, wat gelukkig veel spullen oplevert. Bij het ophalen hebben wij liever geen kapotte spullen of witgoed. Deze spullen halen wij dan ook niet op!. Sinds vorig jaar zijn we wel in staat (kleine) meubelen op te slaan. We zijn hier dan ook zelfs erg blij mee. Het gehele jaar door kunt u spullen brengen, wij hebben daarvoor een kleine groene container aan het pad bij ons clubhuis. Mocht u zeker willen weten of wij aanwezig zijn, dan kunt u bellen naar ons clubhuis 0186-651105 of mail naar de werkgroep acties (acties @ driestromengroep.nl).

Opbrengst en doel:

De opbrengst van de rommelmarkt gaat voor 100% naar de jeugd van onze vereniging. Bijvoorbeeld voor het kopen van knutselmaterialen, tenten of extraatjes tijdens de kampen.

Wat is er te doen op onze rommelmarkt?

  • Oliebollen verkoop
  • Loterij
  • Hapjes & drankjes
  • Driestromengroep-informatiestand
  • Verkoop gebruikte spullen

Oud-papier

Wat en waar?

Onze groep zamelt oud-papier in. Wij halen het alleen niet op. Langs ons pad staat een blauwe container, deze is altijd open, zodat u het direct droog weg kunt zetten. Mocht de container vol zijn, dan kunt u het oud-papier gerust naast of voor de container zetten.

Opbrengst en doel:

De opbrengst van het oud-papier komt volledig ten goede aan het in de vaart houden van onze sleper, die bedoeld is om tijdens het varen van onze jeugd op het water een extra stukje veiligheid te bieden.

Loterij

Onze eigen scouting Driestromengroeploterij is door de enorme enthousiaste inzet van dhr. R. Möhrke een groot succes geworden!

Tijdens de rommelmarkt zullen wij op bescheiden schaal weer loten verkopen.

Door veranderingen binnen ons vrijwilligersbestand stappen we in 2017 zeer waarschijnlijk over op de scouting NL loterij. Deze wordt georganiseerd door scouting Nederland en wij haken hier dan ook bij aan.

Herfstmarkt

Wanneer en waar?

In 2005 zijn wij met de eerste wintermarkt gestart. Inmiddels zijn we overgestapt naar een herfstmarkt die dit jaar op 29 oktober gehouden zal worden. 

Karakter van onze herfstmarkt

De markt kent een gezellig karakter. De nadruk ligt, naast verkoop van gebruikte goederen, op de gezelligheid en activiteiten voor de kinderen. Kom zeker langs voor een praatje, een drankje en hapje en misschien vindt u precies waar u al jaren naar op zoek bent!

Opbrengst en doel:

De opbrengst van de herfstmarkt komt ieder jaar ten goede aan een vooraf in de groepsraad bepaald doel. In 2015 werd de winst (940,-) gebruikt voor de zolder van onze nieuwe botenloods.

Leuke Jan Stam - donateurs

Wat is de Leuke Jan Stam?

De Leuke Jan Stam is de naam van onze donateurs. Ook al komen deze niet wekelijks bij elkaar. De donaties komen ten goede aan het jeugdwerk van onze scoutinggroep.

Een enkele keer per jaar wordt er een activiteit georganiseerd voor de donateurs op vrijwillige basis. Scouting houdt u op de hoogte van haar activiteiten d.m.v. website en email.

Bent u betrokken bij het vrijwilligerswerk van onze scouting vereniging ‘De Driestromengroep’ in Numansdorp? Word dan nu donateur!

Maak vrijwillig € 25,-- over op rekening 34.74.53.228, t.n.v. Stichting Scouting Driestromengroep, o.v.v. donateurs 'Leuke Jan Stam’. Of stuur een mail naar de secretaris.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via acties @ driestromengroep.nl

SponsorKliks

Zonder extra kosten webwinkelen? Dat kan! 

Via deze link uw webwinkel selecteren en zonder extra kosten uw bestelling doen. De webwinkel van uw keuze doneert dan een bedrag aan onze vereniging.

sponsor onze vereniging!

Sponsors

Waarom sponsoring?

De Driestromengroep heeft naast haar reguliere acties, ook de hulp van bedrijven nodig om de jeugd het beste te bieden en haar clubhuis en vloot goed te kunnen onderhouden. Aan sponsoring kunt u denken aan een financiele bijdrage bij een aankoop in materiele zin, een donatie, maar ook het leveren van bijvoorbeeld spelmaterialen, schoonmaakartikelen, verf etc, of het leveren van een dienst door uw bedrijf! Kortom, mogelijkheden ten over! Wilt u ons graag sponsoren? Neem dan contact op met de secretaris.

Sponsoring zeilen:

Wij bieden bedrijven de mogelijkheid om een zeilenset te sponsoren. Voor de kostprijs van een zeilenset vaart een van onze vletten gegarandeerd 10 jaar met uw bedrijfslogo! Onze vletten varen tijdens het zeilseizoen oa. op de drukste sluizenvaarroute van Europa, de Volkerraksluizen nabij het Hollands Diep.

Adverteren website:

Een advertentie op deze website behoort ook tot de mogelijkheden. Vraag een offerte aan via acties @ ...driestr....groep.nl

Voorbeeld sponsoring: Monty's

Monty's heeft ons uit de brand geholpen met de vervanging, verzwaring en verplaatsing van onze elektrische installatie, zoals het verbouwen van onze groepenkast en het voorbereiden voor de uitbreiding naar 3 fasen. De komende 2 jaar zullen zij eveneens voor ons actief zijn! Waarvoor (alvast) heel veel dank!

Sponsorlijst

Cleaning Service Hensen

Plus Numansdorp

Klussenier - Cas Jansen

Monty's - installatiebedrijf

VanRennes - installatiebedrijf

KNAPadvies - psycholoog kind & jeugd

Cleaning Service Hensen

schoonmaak bedrijf

Monty's Installatiebedrijf

Plus Supermarkt Numansdorp

SponsorKliks club 5209

club 5209 Driestromengroep

Klussenier - Cas Jansen

Van Rennes

elektrotechniek Van Rennes

Praktijk psycholoog kind & jeugd

psycholoog kind & jeugd hoogbegaafd

Jantje Beton

Uw naam?

hier kan ook uw (bedrijfs)naam genoemd worden.

Informeer naar de mogelijkheden via acties @ driestromengroep.nl

schoonmaakbedrijf Hensen