Agenda scouts

Lees hier binnekort meer!

Scouts

Wie zijn de scouts?

Scouts zijn 10 t/m 13 jaar oud. Samen doen ze op vrijdagavond (van 19:00 tot 21:00 uur) de leukste dingen! Wist jij dat een kompas altijd naar het Noorden draait? En weet jij hoe je een schootsteek moet maken of hoe je nat hout brandend krijgt? Dit kun je allemaal leren bij de scouts.

Activiteiten

Iedere scout ontwikkelt zijn/haar eigen talenten. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Appeltaart of koekjes bakken, spelletjes spelen, marshmallows en broodjes bakken op je eigen vuurtje, torens bouwen van touw en hout (maar ook een schommel of kabelbaan), zeilen, zingen, kamperen onder een zeiltje, toneel spelen, boogschieten of een spel zoals trefbal, vlaggenroof of slagbal. Kortom, allemaal leuke activiteiten die jij niet mag missen!

Daarnaast is er natuurlijk genoeg tijd om lekker met elkaar te kletsen en andere leuke uitdagende dingen te doen. Padvindsters zijn nieuwsgierig naar hun omgeving. Geen beter leven dan buitenleven. Bij de Padvindsters ontdek je de wereld om je heen. En daar leer je van. Je verlegt steeds je grenzen op een avontuurlijke manier. Je leert je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Je weet hoe je uitdagingen moet aanpakken.

De kampen

Twee keer per jaar gaan we een weekend op kamp en één keer per jaar een hele week op zomerkamp. Tijdens het zomerkamp kamperen we in een stuk bos, zonder enige luxe. We slapen in tenten, koken op houtvuur, water komt er uit een pomp en de wc heet HUDO, maar hoe die eruit ziet houden we geheim . Het echte survivallen dus….

Nu lijkt het heel veel werk zo’n kamp, maar door een goede samenwerking in je groepje (dat noemen wij een patrouille) heb je het zo voor elkaar. Samen doen jullie het “kamphuishouden”, maar met elkaar een vlot bouwen is ook samenwerken. Je ziet het bij de scouts zijn we van alle markten thuis.

Scout worden?

Heb je interesse en wil je graag meer weten, dan ben je van harte welkom om te komen kijken en met ons mee te doen. Neem van tevoren wel even contact op over het programma, want het kan zijn dat we er niet zijn of dat we op een andere tijd aanwezig zijn. Neem contact met ons op via scouts@driestromengroep.nl