Gebruikersagenda

-alle genoemde afspraken zijn definitief tenzij anders vermeld-


September 2020

6 september Nicole Velthuizen (12:00 - 18:00)

16 t/m 18 september CBS de Molenvliet (woensdag 12:00- vrijdag 12:00)

22 september Groepsraad Driestromengroep

26 september Overvliegen Driestromengroep

26 sept t/m 27 sept  Janina Hobbel - Ger Kerk Numansdorp ( zat 17:30 - zon 17:00)

Oktober 2020

10 oktober Meisjewelpen Driestomengroep ( 12:00 - 21-00 )

17 oktober BBQ (vanaf 17:30)

24 oktober Herfstmarkt Driestromengroep ( Vervallen)

30 okt - 1 nov Scouts Driestomengroep

November 2020

14 november John van Dam ( vanaf 17:30) Vervallen

24 november Groepsraad Driestromengroep

December 2020

12 dec Olaf Koelewijn ( vanaf 18:00)

19 dec Zeeverkenners Driestromengroep kerstfeest


2021

Januari 2021

9 januari Nieuwjaarsinstuif

17 t/m 19 januari Zeeverkenners driestromengroep

26 januari Groepsraad Driestromengroep

Februari 2021

Maart 2021

5 t/m 7 maart Zeeverkenners Driestromengroep

17 t/m 19 maart Meisjeswelpen Driestromengroep

19 t/m 21 maart Scouts Driestromengroep

26 t/m 28 maart Welpen Driestromengroep

30 maart Groepsraad Driestromengroep

April 2021

Mei 2021

25 mei Groepsraad Driestromengroep

24 t/m 27 mei Toermalijn (onbevestigd)

Juni 2021

3 en 4 juni Dubbeldekker

23,24 en 25 juni KBS de Nobelaer

Juli 2021

zat 17 t/m zat 24 juli Scouting Pijnacker welpen

zat 24 t/m vrij 30 juli Scouting Hoogerheide welpen jongens

Augustus 2021

3, 4 en 5 augustus Bianca Valk Cavent

Tarieven

Tarieven gebruik clubhuis:

Vanaf 2019 gelden de onderstaande tarieven inclusief gebruik van gas, water, elektriciteit, vuilcontainer en draadloos internet (wifi).

Daarnaast vragen wij een borgsom van €200,--. Eventuele schade in materieel opzicht, schoonmaakkosten of vrijwilligerstijd wordt van de borg ingehouden.

Tarief particulier gebruik:

Het gebruik op een middag of avond kost €170,-- en is op zaterdag pas mogelijk vanaf 17:30. Per uur is het gebruiksbedrag 27,50

De gebruiksvergunning staat een verblijf toe van maximaal 150 personen.

Voor de tarieven van het gebruik van ons clubhuis op een andere dag of dagdeel kunt u contact opnemen via beheer @ driestromengroep.nl

Tarief scouting, scholen en verenigingen:

Een verblijf met overnachting kost €4,75 p.p.p.n., met een minimum €190,-- per verblijf met overnachting. De gebruiksvergunning staat een verblijf met overnachting toe van maximaal 50 personen.

Voor de tarieven en mogelijkheden van ons clubhuis voor een avond of dagdeel kunt u contact opnemen via beheer @ driestromengroep.nl

Tarieven overige:

Het gebruik van onze barbecue kost €25,--. Deze gasbarbecue bestaat uit een bakplaat (ca. 90*90cm), 4 gasbranders en accessoires, en is uitermate geschikt voor grote groepen. Gas kunt u via ons verkrijgen, welke na gebruik wordt verrekend met de borg. Eventueel gas kan ook geregeld worden (10,-).

Het opslaan van tenten op het terrein is mogelijk, echter in overleg met de beheerder en een vergoeding van €15,-- per tent per verblijf.

Pionierhout en brandhout kan gebruikt worden tegen een vergoeding, afhankelijk van de hoeveelheid pionier- en/of brandhout dat gebruikt gaat worden. Vooraf overleg met de beheerder is gewenst; beheer @ driestromengroep.nl

Bij schade hanteren wij onder andere een bedrage van 120,- per missende vlamdovende afvalbak, 30,- per glazen koffiekan, 40,- per extra lediging vuilcontainer en een extra schoonmaak van ons clubhuis kost 250,- We gaan er van uit dat geen van deze bedragen nodig zal zijn.

Clubhuisgebruik

Algemene informatie

Wij stellen ons clubhuis alleen ter beschikking aan andere scoutinggroepen en eventueel scholen tegen 'onkostenvergoeding'; wij spreken dus niet van verhuur. Ook eigen leden kunnen het gebouw gebruiken. Wij stellen het in principe niet ter beschikking aan derden, en in geen geval aan jongeren of studenten! Dit laatste is in alle gevallen uitgesloten.

De opkomsten van onze speltakken gaan altijd voor. Onze speltakken hebben met uitzondering van de schoolvakanties opkomst op vrijdagavond, zaterdagochtend en -middag. Buiten de opkomsten van onze speltakken is ons clubhuis het gehele jaar beschikbaar. Op zaterdagen is dat vanaf 17:30 beschikbaar.

Ons terrein heeft een mooi plein, maar auto's zijn niet welkom op het terrein. Er zijn ruime parkeermogelijkheden in de directe omgeving.

Meer informatie leest u op deze pagina of mail; beheer @ driestromengroep.nl

Voorzieningen

Hoofdgebouw (globaal)

Het gebouw bestaat uit 2 zalen gescheiden door een middengedeelte. Het middengedeelte bestaat uit een garderobe, keuken en sanitair. Op de eerste verdieping, boven het middengedeelte, is een leidinglokaal.

Zalen

Het gebouw heeft 2 zalen, een grote zaal ((10x15)150m²) en een kleine zaal of slaapzaal ((10x10)100m²). In de grote zaal is een kleine wasbak met een kraan te vinden. Onder de trap naar het leidinglokaal is een bezemhok.

Inventaris

De standaard-inventaris in het clubhuis bestaat uit 10 biertafels & 20 -banken, 15 klapstoelen en enkele houten banken met tafels & schragen.

Leidinglokaal

Het leidinglokaal ((5x5)25m²) is via de trap in de grote zaal te bereiken. Vanaf het leidinglokaal kan over beide zalen uitgekeken worden.

Keuken

De keuken heeft de beschikking over een professioneel fornuis met afzuigkap, een industriebrander geschikt voor grote pannen, een grote koelkast, 2 koffiezetapparaten, een waterkoker en een magnetron. Pannen, bestek, borden, glazen etc zijn niet aanwezig.

Sanitair

Het sanitair bestaat uit een doucheruimte en toiletten. De 2 toiletten grenzen aan de garderobe, en zijn verdeeld over een heren- en damestoilet. De doucheruimte is te bereiken via de kleine zaal, en heeft twee douches en een wasbak met zeven kranen. De doucheruimte kan afgesloten worden.

Terrein

Het terrein bestaat uit een groot plein ((25x12)300m²), kampvuurkuil incl. watertappunt & stroomaansluiting, opslag brandhout, opslag pionierhout, vlaggenmast en 2 speelvelden ((18x15)270m²) en ((20x17,5)350m²). Bij de ingang van het terrein staat een vuilcontainer, welke wekelijks geledigd wordt. Het gebouw van het waterwerk wordt niet verhuurd. Het terrein kan verlicht worden, en is omgeven door een hekwerk wat afgesloten kan worden.

Let op! In verband met de bestrating van het plein kunnen wij geen auto's toelaten op het plein. Aan de Veerweg is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Omgeving

Omgeving clubhuis

Ons clubhuis bevindt zich aan de rand van de Veerhaven van Numansdorp, gelegen aan het Hollands Diep. Op 250 meter van ons clubhuis ligt het Veerbos met daarin twee grote grasvelden. Vanaf het clubhuis is het ook mogelijk om door het bos naar het strandje naast de Haringvlietbrug te lopen. In de nabijheid van het clubhuis ligt het Nationaal Landschapscentrum van het Hoekschewaards Landschap (HWL), dit is uit educatief oogpunt zeker een bezoek waard. Op de kop van de Veerhaven ligt een speeltuintje.

Numansdorp

Numansdorp maakt deel uit van de gemeente Cromstrijen. Het dorpscentrum ligt op een kwartiertje lopen vanaf ons clubhuis. Boodschappen doen in Numansdorp is geen probleem, er zijn twee supermarkten, een veelzijdig winkelaanbod en diverse horeca. De weekmarkt van Numansdorp is op dinsdag van 13:00 tot 16:00 uur. Numansdorp is geschikt voor het plannen van activiteiten zoals bijvoorbeeld boerengolf en een bezoek aan het zwembad. Zie voor meer informatie de website van de Gemeente Cromstrijen voor meer activiteiten in Numansdorp en omgeving!

Hoeksche Waard

De Hoeksche Waard is als polderrijk gebied uitgeroepen tot Nationaal Landschap. Het Hoekschewaards Landschap heeft verschillende fiets en wandelroutes beschikbaar. De drie wandelroutes in Numansdorp beginnen allen aan de Veerweg.

Tiengemeten (±9 km) is een eiland in het Haringvliet en omgevormd van landbouw naar natuur. Tiengemeten is met zijn natuur, musea, herberg, bezoekerscentrum en het in 2012 geopende Speelnatuur van 4,5 hectare zeker een bezoek waard!

Oud-Beijerland (±14 km) is het grootste dorp van de Hoekse Waard, met een gezellig dorpscentrum bestaande uit een veelheid aan winkels en horeca.

Recreatieoord Binnenmaas nabij Mijnsheerenland (±15 km) is uitermate geschikt voor groepsactiviteiten. Naast een buitenzwembad, kinderboerderij en een grote speeltuin, is er ook gelegenheid om te roeien of waterfietsen op het water van de Binnenmaas.

Omstreken

Rotterdam (±25 km) is met de auto buiten de spits in een half uurtje te bereiken. Busdiensten zijn er vanaf de snelweg (±20 min in Rotterdam) maar ook vanuit Numansdorp (±35 min). Aan het begin van de Veerweg ligt een bushalte, waar opgestapt kan worden voor de bushalte langs de snelweg A29 of naar het centrum van Numansdorp.

Willemstad (±11 km) is een toeristische vestingstad, gelegen aan de overkant van het Hollands Diep. Willemstad is per veerdienst Anna vanuit de dorpshaven van Numansdorp of via de Haringvlietbrug prima te bereiken. De vestingstad Willemstad met al haar bunkers en monumenten is een uitdagende locatie voor het plannen van activiteiten.

In de buurt van Willemstad nabij de Volkerak sluizen ligt fort Sabina, zeker een aanrader!


Reglement

Welke regels gelden er bij ons?

De huisregels en algemene voorwaarden zijn op te vragen via onze beheerder.

In principe staat hier beschreven welke voorwaarden er gesteld worden aan het in gebruik stellen van ons clubhuis aan derden.

Enkele belangrijke zaken; We gaan er van uit dat iedereen ons clubhuis en het terrein netjes en schoon achterlaat en bij eventueel gebruik van de kampvuurkuil de boel weer netjes (asvrij) achterlaat. Na 23.00 uur hoort het in en om het clubhuis en op de Veerweg 'geluidsarm' te zijn. Bij feestjes is het verstandig te overleggen met de directe buren.

Het binnenterrein (het plein) is niet toegankelijk voor auto's ed.

Wij werken met een te ondertekenen contract en een borgsom van €200,--, die aangewend wordt bij eventuele schade in materieel opzicht, schoonmaakkosten of vrijwilligerstijd.

Adres & Route

Adres

Ons clubhuis is te vinden aan de Veerweg, nummer 20. In principe ligt ons clubhuis tussen de jachtwerf en de golfclub.

Het volledig adres is: Veerweg 20, 3281 LX Numansdorp

Voor post tijdens het verblijf kunt u deze laten sturen aan bovenstaand adres. U zult wel tijdens het verblijf een brievenbus aan het begin van het terrein moeten plaatsen.

Route

Ons clubhuis is vrij eenvoudig te vinden. Met de auto komt u bijna in alle gevallen via de snelweg A29.

  • U neemt de afslag Numansdorp.
  • Als u de snelweg verlaat, kiest u richting Numansdorp, u krijgt vrijwel direct een rotonde, deze neemt u rechtdoor richting Numansdorp.
  • Dan neemt u de eerste weg rechts, dit is de Volgerlandseweg, schuin tegenover de Intratuin.
  • Aan het einde van deze weg komt u op een dijk, de Middelsluissedijk WZ, u gaat dan met de bocht mee naar rechts.
  • Met de weg, 3de Dwarsweg, mee naar links.
  • Volg deze weg, u rijdt dan met de weg mee weer een dijk, Molendijk op, u slaat hier linksaf.
  • U kunt vanaf hier de borden 'golfbaan' volgen, u bent nu op de Veerweg.

Terrein Veerweg 20

Clubhuis Veerweg 20