Agenda meisjeswelpen

komt binnenkort!

Meisjeswelpen

Wie zijn de meisjeswelpen?

De meisjeswelpen zijn meisjes tussen de 7 en 10 jaar. De welpen beleven de jungleavonturen samen met Mowgli en Shanti. Zij nemen de jeugdleden mee de jungle in en spelen hier spannende en uitdagende activiteiten. Wat we doen is iedere week anders; het varieert van bosspellen, hutten bouwen, knopen leggen en knutselen tot toneel en allerlei spelletjes. Het thema komt ook terug bij de leiding, ze hebben namelijk allemaal een jungle-naam: zo heten wij Rikki Tikki Tavi (stokstaartje), Ikki (stekelvarken)en Raksha (moeder wolf). Elke zaterdag zorgen wij voor een leuke opkomst en af en toe gaan we met elkaar op kamp. Het hoogtepunt is natuurlijk het zomerkamp!

De opkomsten

Elke zaterdag komen we bij elkaar. Na het openen gaan we meteen aan de slag. De welpen worden ingedeeld in groepjes, dit noemen we nesten. Op dit moment hebben we 4 nesten. Ieder nest heeft een eigen kleur (oranje, geel, roze en lichtblauw).De oudste kinderen zijn meestal gids en hulpgids. Zij helpen de jongere kinderen. Bovendien heeft ieder nest zijn eigen nestbegeleider. Tijdens de opkomsten spelen we in de jungle. In de jungle zijn verschillende gebieden.

• De raadsrots: identiteit
• Het wolvenhol: veilig en gezond
• De Khaali Jagah-vlakte: sport en spel
• De Nishaani-plaats: uitdagende scoutingtechnieken
• Haveli – het mensendorp: samenleving
• De ruine Emaarate: internationaal
• De Talaab-poel: buitenleven
• De Guhagrotten: expressie


Zo is er veel afwisseling in de opkomsten.

Bijzondere opkomsten

Van de meeste feestdagen maken we er een bijzondere opkomst. Zo vieren we sinterklaas meestal samen met de jongenswelpen. Dit is een hele spannende gebeurtenis. Tijdens de kerst gaan we lekker kokkerellen of laten we dat onze ouders doen. Het overvliegen en de nieuwjaarsinstuif wordt altijd met de hele groep gevierd. Alle speltakken bij elkaar met meestal veel leuke spellen.
Twee keer per jaar hebben we een uitje. Dit kan dicht bij huis zijn of wat verder weg. Zo zijn we naar het Faunapark geweest,hebben we een vossenjacht in Willemstad gehouden. Ook zijn we naar een museum in Rotterdam geweest.

Kampen

Geen scouting zonder kamp! Ook wij gaan op kamp. In het voorjaar hebben we een weekendkamp in ons eigen clubhuis. Hier kan je vast wennen aan het samen op kamp zijn. In de zomer gaan we de eerste week van de vakantie vijf dagen op kamp. Dit is altijd in een clubhuis van een andere groep. Het kamp heeft een thema, zo zijn we naar Hillywood geweest, hebben we op een VOC schip gevaren en hebben we met z’n alle een boerderij gerund. Voor dit jaar zijn we al weer hard aan het werk om er weer een spetterend kamp van te maken. Dat het hoogtepunt van het jaar zal worden.

Hoe word je welp?

Lijkt het je wel wat om welp te worden? Kom gerust een keertje kijken of je het leuk vindt. Wil je nog meer weten, je kunt ons bereiken via de mail of door een keer langs te komen op zaterdag. Tot gauw!!

Groetjes van Raksha, Ikki en Rikki