Agenda

30 november 2019, Sinterklaasopkomst
21 december 2019, vredeslicht
28 december 2019, geen opkomst
4 januari 2020, geen opkomst
11 januari 2020, nieuwjaarsinstuif
15 februari 2020, voorjaarsuitje
27 t/m 29 maart 2020, weekendkamp
4 april 2020, ophalen rommelmarkt
11 april 2020, geen opkomst
17 april 2020, Sint Joris opkomst
18 april 2020, geen opkomst - rommelmarkt
25 april 2020, geen opkomst
13 juni 2020, Jungledag
11 juli 2020, laatste opkomst
18 juli 2020, geen opkomst
20 t/m 24 juli 2020, zomerkamp
5 september 2020, eerste opkomstJongenswelpen

Wie zijn de welpen?
Een welpengroep bestaat uit een groep jongens, van 6,5 tot en met 10 jaar. Het welpenspel is gebaseerd op het Jungleboek-verhaal van Rudyard Kipling. Dit verhaal draait om Mowgli, het mensenjong dat opgroeit tussen de wolven in de Jungle. Hij sluit vriendschap met verschillende dieren, zoals Baloe de beer en Bagheera de panter. Met hun hulp leert hij de Jungle kennen en leert hij op zijn eigen benen te staan.
De welpen van de Driestromengroep worden geleid door een jong en enthousiast leidingteam. Tijdens de opkomsten dragen deze mensen namen van personages uit het Jungleboek. Zo bestaat ons leidingteam uit het meisje Shanti uit het mensendorp, de beer Baloe, de pauw Mor, de jakhals Tabaqui, de apenkoning Lowie en de vleermuis Mang.

De opkomsten
Onze welpengroep komt elke week op zaterdagochtend bij elkaar van 10.00 uur tot 12.00 uur. Aan het begin van zo'n opkomst gaan we altijd in een grote kring staan (de horderoep) om de vlag te hijsen. De kinderen zijn onderverdeeld in 4 kleinere groepen, dit noemen wij nesten. Elk nest heeft een eigen kleur: bruin, rood, grijs of zwart. Ook heeft elk nest een gids en een hulpgids. Dit zijn meestal de twee oudste welpen, die net iets meer verantwoordelijkheid krijgen dan de andere welpen. Bovendien heeft elk nest een nestbegeleider, dus één van de leiding als vast aanspreekpunt. De kinderen gaan zo veel om met een vertrouwd klein groepje.

Tijdens opkomsten doen we veel verschillende dingen, zoals bosspellen, knutselactiviteiten, broodjes bakken bij het kampvuur, liedjes zingen en leuke spellen. Vaak worden er thema's aan opkomsten verbonden om ze nog leuker te maken, zoals herfst, Halloween of water. Ook komt Sinterklaas ieder jaar bij ons langs en hebben we met kerst een heerlijk kerstdiner!

Naast de gewone opkomsten hebben we twee keer per jaar een uitje. Hierbij wisselen wij een educatief uitstapje af met een speeluitje. Zo zijn wij al een keer naar de natuurspeeltuin op Tiengemeten geweest, het jeugdtheater Hofplein en het Maritiem Museum.

De kampen
Ook hebben wij twee keer per jaar een kamp. In maart hebben wij een weekendkamp. Dit is van vrijdagavond tot en met zondagmiddag en is vooral bedoeld om te wennen. Ook hebben we een zomerkamp. Dit valt in de eerste week van de zomervakantie en is van maandag tot en met vrijdag. Het leuke aan het zomerkamp is dat er een spannend en leuk thema of verhaal aan verbonden is. Zo hebben we vorige jaren kampen gehad in thema's als het circus, de boerderij en we hebben zelfs een wereldreis gemaakt! Het zomerkamp is altijd het hoogtepunt van een welpenjaar, zowel voor de leiding als voor de kinderen.

Welp worden?
Lijkt het je wat om een welp te worden en samen met andere jongens van 6,5 tot en met 10 jaar op een zaterdagochtend leuke spellen en andere activiteiten te doen? Maak dan per e-mail een afspraak om eens langs te komen op zaterdagochtend. Ook als je nog vragen hebt dan kan dit via de mail: welpen @ driestromengroep.nl

Elke zaterdag is er opkomst bij het clubgebouw. Soms hebben we geen opkomst en soms hebben we een bijzondere opkomst. Deze data zijn allemaal terug te vinden in de agenda. De andere data zijn er dus reguliere opkomsten op het clubgebouw.

psycholoog hoeksche waard